Egész Európa a fenntartható közlekedés fontosságára figyel

Egész Európa a fenntartható közlekedés fontosságára figyel

Idén is szeptember 16 és 22-e között kerül megrendezésre az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap. A fenntartható közlekedésre irányuló kezdeményezés minden évben kiemelten foglalkozik egy-egy témával, így az idei év mottója a „Jobb kapcsolatok”, ami több szempontból is sokrétű jelentéssel bír.

Fenntartható közlekedés, mint népnevelő kezdeményezés

1998-ban indult útjára az Európa szerte megrendezésre kerülő rendezvénysorozat. Nemcsak a környezettudatosabb és fenntarthatóbb életre, de a közösségi felelősség vállalásra is figyelmeztet. Az fenntarthatóbb közlekedésre irányuló hét több fontos célkitűzést is magába foglal, így felhívva a figyelmet:

  • a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra,
  • a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására,
  • a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire,
  • a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

Fenntartható közlekedés, fenntartható közösség

A Mobilitási Hét Idén a „Jobb kapcsolatok” mottó köré építve igyekszik kiemelni és elősegíteni olyan szakemberek együttműködését, akik tudásukkal, valamint kreativitásukkal és elkötelezettségükkel járulnak hozzá a fenntarthatóbb közlekedés, tágabb társadalom felé történő tudatosításában.

Ezentúl pedig az emögött a mottó mögött megbúvó gondolatiság arra is törekvést vállalt, hogy előmozdítsa az aktív mobilitást támogató magatartást. Célként tűzte ki továbbá, hogy a közös értékeken alapuló közösségeket, csoportokat és egyéneket kapcsolatba hozza egymással.

Autómentes Nap a fenntartható közlekedés jegyében

A BKK a hétvégén az Autómentes Hétvége keretében a Pesti alsó rakparton a Vámház körúttól a Szabadság Hídig a közösségi közlekedést fenntartható módon szolgáló eszközök kiállításával és bemutatásával igyekszik még jobban megismertetni a lehetőségeket a fenntartható közlekedéssel kapcsolatban. Szeptember 22-én, csütörtökön, az Autómentes Nap alkalmából metró koncerttel várják az érdeklődőket a Szent Gellért téri megállóban. Míg a Városháza Parknál gyalogos-és kerékpáros reggelivel készülnek a kilátogatóknak.

További blogbejegyzéseink

A Sur-Ron és a Talaria ultrakönnyű motorkerékpárok, amik elsősorban offroad motorozásra, enduro motorozásra születtek. Ebből adódóan viszonylag kevés burkolat elemet tartalmaznak ami a vízvédelem elsődleges vonala lehetne.
Beruházni egy új járműbe mindig alapos és megfontolt döntés. Beruházni egy új elektromos járműbe azonban még ennél is több. Aki egyszer leteszi a voksát az elektromos közlekedés mellett, annak akarva-akaratlanul
Ráncfelvarráson esett át a futárok körében nagy népszerűségnek örvendő Lvneng LX05. Ráadásul egyből két verziót is piacra dobott a kínai anyavállalat.

Még több érdekelne?

Kövess minket hasonló izgalmas tartalmakért a social media felületeken!

Még több érdekelne?

Kövess minket hasonló izgalmas tartalmakért a social media felületeken!