Egész Európa a fenntartható közlekedés fontosságára figyel

Egész Európa a fenntartható közlekedés fontosságára figyel

Idén is szeptember 16 és 22-e között kerül megrendezésre az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap. A fenntartható közlekedésre irányuló kezdeményezés minden évben kiemelten foglalkozik egy-egy témával, így az idei év mottója a „Jobb kapcsolatok”, ami több szempontból is sokrétű jelentéssel bír.

Fenntartható közlekedés, mint népnevelő kezdeményezés

1998-ban indult útjára az Európa szerte megrendezésre kerülő rendezvénysorozat. Nemcsak a környezettudatosabb és fenntarthatóbb életre, de a közösségi felelősség vállalásra is figyelmeztet. Az fenntarthatóbb közlekedésre irányuló hét több fontos célkitűzést is magába foglal, így felhívva a figyelmet:

  • a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra,
  • a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására,
  • a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire,
  • a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

Fenntartható közlekedés, fenntartható közösség

A Mobilitási Hét Idén a „Jobb kapcsolatok” mottó köré építve igyekszik kiemelni és elősegíteni olyan szakemberek együttműködését, akik tudásukkal, valamint kreativitásukkal és elkötelezettségükkel járulnak hozzá a fenntarthatóbb közlekedés, tágabb társadalom felé történő tudatosításában.

Ezentúl pedig az emögött a mottó mögött megbúvó gondolatiság arra is törekvést vállalt, hogy előmozdítsa az aktív mobilitást támogató magatartást. Célként tűzte ki továbbá, hogy a közös értékeken alapuló közösségeket, csoportokat és egyéneket kapcsolatba hozza egymással.

Autómentes Nap a fenntartható közlekedés jegyében

A BKK a hétvégén az Autómentes Hétvége keretében a Pesti alsó rakparton a Vámház körúttól a Szabadság Hídig a közösségi közlekedést fenntartható módon szolgáló eszközök kiállításával és bemutatásával igyekszik még jobban megismertetni a lehetőségeket a fenntartható közlekedéssel kapcsolatban. Szeptember 22-én, csütörtökön, az Autómentes Nap alkalmából metró koncerttel várják az érdeklődőket a Szent Gellért téri megállóban. Míg a Városháza Parknál gyalogos-és kerékpáros reggelivel készülnek a kilátogatóknak.

További blogbejegyzéseink

Jelentős jövedéki adó emelés vár ránk 2024-ben
2024. január 1-től a kutakon körülbelül bruttó 41 forintos emelésre kell számítani a Mol közleménye szerint.
Karácsonyi nyereményjáték az elektrorider instagram oldalán
Az elektrorider idén karácsonyra különleges nyereményjátékkal kedveskedik: nyerj 2 főre szóló elektromos élménymotorozást Jeli Attilával!
Cipősdoboz gyűjtőpont az elektrorider
Készíts össze egy karácsonyi cipősdobozt, és hozd be hozzánk az elektrorider székhelyére. Minden kedves érkezőt egyedi csoki csomaggal várunk.
Elektrorider, az elektromos motorok szakértője
Elektrorider lett az ElektroBikerből. Megújult Magyarország legnagyobb minőségi elektromos motorokkal és kerékpárokkal foglalkozó vállalkozása.
A Sur-Ron és a Talaria ultrakönnyű motorkerékpárok, amik elsősorban offroad motorozásra, enduro motorozásra születtek. Ebből adódóan viszonylag kevés burkolat elemet tartalmaznak ami a vízvédelem elsődleges vonala lehetne.

Még több érdekelne?

Kövess minket hasonló izgalmas tartalmakért a social media felületeken!

Még több érdekelne?

Kövess minket hasonló izgalmas tartalmakért a social media felületeken!

2023.10.13-án pénteken 12 órától zárva vagyunk. Hétfőn várunk titeket szeretettel a megszokott nyitvatartás szerint!

Zárvatartást jelző felirat