Silence elektromos motorok

Kifinomult elegancia, nagyvárosi, modern külső, minőségi anyaghasználat, ergonomikus és praktikus kialakítás, mediterrán könnyedség – a Barcelonából származó Silence™ mostanra Európa vezető elektromos robogó gyártójává nőtte ki magát, így nem meglepő, hogy nálunk is egyre népszerűbb választás vásárlóink körében.
Carlos Sotelo a Silence márka megálmodója, induláskor azt a célt tűzte ki, hogy megalkotnak egy olyan elektromos robogót, ami kompromisszummentes megoldást nyújt a város és agglomerációs közlekedésben. Bátran ki merjük jelenteni, hogy a cég páratlant alkotott az S01 és az S02 modellekkel. A nagy teljesítményű villanymotornak köszönhetően a gyorsulás dinamikus, míg a hihetetlenül megbízható és innovatív megoldásokkal teletűzdelt akkumulátor nagy kapacitásának köszönhetően a hatótáv akár 110 km is lehet. Mindezt úgy sikerült megalkotni, hogy az ülés alatt megmaradt a nagy pakolótér.

Márka számokban

2011

alapítás éve

$5M US

éves árbevétel

250

foglalkoztatott munkavállaló

30

fejlesztőmérnökök száma

30.000+

éves gyártott motorok száma

30+

lefedett országok száma

Elektrorider szürke pöttyök

A márkáról...

A SILENCE-et 2011-ben Carlos Sotelo alapította azzal a céllal, hogy olyan elektromos járműveket hozzon létre, melyek áttörik a jelenlegi határokat, így megalkotva egy olyan elektromos robogót, ami felhasználóbarát és elérhető a nagyközönség számára is. A cégtulajdonos rajong a motorokért, és motorozásért, ami mi sem bizonyít jobban, mint hogy számos alkalommal részt vett a Dakaron is. 

Egy ilyen Dakaros részvétel alklmával fedezte fel a béke és idő örök értékét, amely a sivatag abszolút csendjéből születik. Ebből a felismerésből és tapasztalatból származik a márkanév is: 

Silence = csend

A munka az egyéni felhasználásra készült S01-el kezdődött.Ma már több mint 250 ember (mérnökök, sofőrök, szerelők, tervezők és elektronikai specialisták) dolgozik a Silence-nél az új, fenntartható városi közlekedés kialakításán.

A Silence birtokában lévő szabadalmak és elektronikai megoldások több év kutatási-fejlesztési munkának a gyümölcse. A fejlesztés és a gyártás is Spanyolországban történik. A magas minőségi szabványok, precíz munkavégzés és a beszállítók felé támasztott magas követelmények figyelemreméltó eredményeket hoztak.

2014 óta három fontos új részvényes támogatja a Silence-et céljainak elérése érdekében: a Repsol, a La Caixa és az Ipari Technológiai Fejlesztési Központ (CDTI). Ezeknek az üzleti és tudományos világból érkező szervezeteknek a belépése lehetővé tette a projekt számára szükséges források biztosítását, a szilárd pénzügyi alapokat, többek között az S02-modell kereskedelmi forgalmazásának elindítását és az S01-modell továbbfejlesztését.

2015-ben a Silence megegyezett a Cellnex Telecom-mal olyan robogók fejlesztéséről, melyek folyamatos kapcsolatban vannak a tulajdonosaikkal az interneten keresztül, így biztosítva azonnali információkat a robogóról bármilyen távolságból.

2016-ban a Silence 57%-os piaci részesedéssel zárta az évet az L3e (nagymotor kategóriájú) elektromos robogók piacán Spanyolországban megalapozva piaci helyét, mint iránymutató márka. Olyan vásárlók, mint a Correos España (spanyol posta) és a Barcelona városi tanácsa a Silence-re tették a voksukat, miközben elektromosra váltottak. Ugyanebben az évben Silence elkezdte a nemzetközi értéskesítést.

2017 áprilisában a Molins de Rei-ben (Barcelona) található új gyárunkba költöztünk. A gyár évi 10.000 robogó és 12.000 akkumulátor gyártására képes. Mi vagyunk az egyetlen spanyol gyártó, aki az elektromos járművei mellett képes az akkumulátorait is gyártani..

2017 óta a Silence továbbra is a vezető elektromos robogó gyártó a flották piacán Spanyolországban. 2017-ben megszületett az első háromkerekű modell, az S03 különleges kialakítása a nagyobb és nehezebb rakományok szállításához, megnövelt stabilitással és kényelemmel.

2018-ban a cég elkezdte kialakítani az értékesítési hálózatát a Silence Flagship Store-ok megnyitásával Spanyolországban. ezzel párhuzamosan egyre több robogómegosztással foglalkozó cége választotta a Silence S02 robogóit: Acciona Mobility, Scoot és MOLO.

2019-ben piacra vittük a motort, amire már mindenki várt: az S01-et, a városi használatra készült robogót a szabadalmaztatott kivehető akkumulátorával és a forradalmi, korlátokat áttörő megoldásával.

Az elektromos robogók egyre népszerűbbek az egész világon, szerencsére ebben Magyarország sincs lemaradva. Az emberek nagyon szeretik az elektromos robogókat, mert az üzemeltetésük rendkívül olcsó (kb. tizedannyi, mint egy benzinesé), nagyon egyszerűen vezethetők, tiszták, könnyen kezelhetők, ami miatt népszerűek a nők és az idősebbek körében is. A robogó kivitel több védelmet ad a használójának, mint egy motorkerékpár, mert egy elektromos robogóval a vizes úton haladva száraz marad a cipő, sőt a lábak és a nadrág is védve vannak a széltől, víztől.

Egy elektromos robogó használatával a használója a szociális érzékéről is tanulságot tesz. Csökkenti a városi zajt és a levegő szennyezettségét. Egy kétütemű benzines robogó zajszennyezése és az általa kibocsájtott szennyező anyagok sokszor meghaladják egy teherautó szennyezését. Ezen okok miatt a felhasználónak is kellemesebb elektromos robogóval közlekedni, mivel az nem vibrál, jól gyorsul, nem hangos, nem lesz tőle büdös a ruha…

 

A Silence legnagyobb előnye…

…nemcsak külsejük miatt váltak az egyik legnépszerűbb elektromos robogóvá kontinens szerte, hanem saját fejlesztésű akkumulátor technológiájuknak köszönhetően, szinte verhetetlenek a piacon: az akkumulátorok 150 000 km-es használat után is megőrzik kapacitásuk 97%-át! Ezzel a tulajdonságával pedig szinte verhetetlen költséghatékonyság tekintetében.

 

A Silence legfontosabb tulajdonsága…

…amiért még ezeken felül nekünk is nagy kedvencünk, hogy gyorsabban gyorsulnak, mint egy 300 köbcentis belsőégésű motoros robogó, zaj és károsanyag-kibocsátás valamint rezgés nélkül. 

 

Az elektromos robogók népszerűségének titka….

…abban rejlik, hogy nemcsak kímélik a környezetet, de üzemeltetésük is rendkívül olcsó (kb. tizedannyi, mint egy benzinesé). Nagyon egyszerűen vezethetők, tiszták, könnyen kezelhetők, ami miatt népszerűek a hölgyek és az idősebbek körében is.

 

Díjak:

  • 2015 EnerAgen díj
  • 2018 European Award for Management and Business Innovation díj, 
  • spanyol Entrepreneur XXI díjat,
  • cxSDv kkv-díj,
  • Luike Motor díj

Márkához tartozó cikkgyűjteményünk

Érdekelnek az elektromos motorok? Ha igen, jó helyen jársz! Mi nemcsak áruljuk a legjobb motorokat, de folyamatosan teszteljük is őket, és rengeteg érdekes tartalmat publikálunk.

Talaria X3 concept elektromos terepmotor
Surron Light Bee

Az elektromos endurók

Az elektromobilitás térhódításával egyre több féle stílusú, méretű, felhasználási célú elektromos motorkerékpár jelent és jelenik meg nap, mint nap a piacon. Nem kivételek ez alól

Tovább olvasom »
Elektrorider fekete pöttyök

Jelentkezz tesztvezetésre és próbáld ki a legjobb elektromos motorokat!

Gyakran ismételt kérdések

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore ectetuer adipiscing elit, sed diam?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore ectetuer adipiscing elit, sed diam?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore ectetuer adipiscing elit, sed diam?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore ectetuer adipiscing elit, sed diam?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore ectetuer adipiscing elit, sed diam?

Kérdésed van?

Keress minket bizalommal!

Nyitvatartási időben várunk szeretettel Magyarország legnagyobb elektromos motorokkal foglalkozó bemutatótermében, ahol minden kötöttség nélkül kipróbálhatod a legjobb e-motorokat.

Ügyfélkiszolgálás az elektroridernél
Elektrorider fekete pöttyök

Még több érdekelne?

Kövess minket hasonló izgalmas tartalmakért a social media felületeken!

Elektrorider fekete pöttyök

Még több érdekelne?

Kövess minket hasonló izgalmas tartalmakért a social media felületeken!

2023.10.13-án pénteken 12 órától zárva vagyunk. Hétfőn várunk titeket szeretettel a megszokott nyitvatartás szerint!

Zárvatartást jelző felirat