Az elektromos motor oldhatja meg a városi közlekedést

Olcsó, gyors, gazdaságos - Az elektromos motorok oldhatják meg a városi közlekedést

Mára egyértelművé vált, hogy a jövő az elektromos járműveké. A belső égésű motorok ideje lejárt, hisz a világ egyre több országában határoznak meg dátumokat, amikortól már csak elektromos járműveket lehet értékesíteni. Mindemellett az is egyértelműen látszik, hogy a lakosság is egyre nyitottabb az elektromos hajtású járművek felé, úgyhogy a világ a fenntarthatóság felé halad. A mostani gazdasági helyzetben pedig az elektromos motorok jelenthetik sokak számára a megoldást.

Környezetvédelmi szempontból is rendkívül üdvös a váltás, amiben a közösségi közlekedés végig megy. A kezdeti, de már egyre inkább elhalkuló ellenérvek egyre kevésbé állják meg a helyüket. Nem igaz például, hogy az akkumulátor gyártása károsabb, mint a benziné, vagy a dízelolajé, de az sem, hogy az elektromos járművek gyártása jobban terheli a környezetet, mint a belsőégésű motorral rendelkező járműveké. Sőt, az akkumulátorok újrahasznosíthatóak az élettartamuk lejártával. 

Az elektromos járművek töltésével kirakjuk a városból a szennyezést az erőművekhez, ami igaz, egészen addig, amíg ezt az energiát nem teljesen megújulókból termeljük. Márpedig efelé haladunk.

Környezetvédelmi és gazdasági szempontok összehangja

A környezetvédelmi szempontok mellé felsorakoznak még a gazdaságiak is. Az elektromos járművek a magas akkumulátor árak miatt még többe kerülnek, mint a hasonló kategóriájú hagyományos hajtással rendelkező társaik, de ez meg fog fordulni, amikor már elegendő akkumulátorral tudják a gyártók ellátni a piacot. Felhasználói oldalról pedig az egyetlen energia az elektromos, amit meg tudunk termelni magunknak otthon.

Az elektromos motor a nagyvárosi közlekedés kulcsa

Az elektromos motor hatékony és költségkímélő megoldás

Azt tapasztaljuk, hogy az elektromos motorok forgalma megháromszorozódott a tavalyihoz képest. Ez azért van, mert a közlekedők is kezdik felismerni, hogy ez a nagyvárosi közlekedés legolcsóbb, leggyorsabb, leggazdaságosabb módja. 

Az elektromos rollerek, kerékpárok is megfelelhetnek bizonyos felhasználóknak, de ezek azért korlátozottabb távra és lassabban képesek eljutni, mint a motorkerékpárok, ráadásul balesetveszélyesebbek. Az autók nagyok, drágák és sok energiát fogyasztanak. A méretük miatt gondot okoznak a dugók, nem lehet velük haladni, és a zöld rendszám is csak akkor hasznos, ha van parkolóhely.

Az elektromos motor fogyasztása drágább áram mellett is kedvező

Az elektromos motorok fogyasztása 20-25%-a az elektromos autókhoz hasonlítva. Ha esténként otthon beletöltünk 3-4kWh-t, az nem fogja éves szinten tönkrevágni a fogyasztásunkat, de még ha drága árammal számoljuk is, akkor is nagyon olcsón közlekedhetünk. Van alattuk rendes kerék, rendes futómű, rendes fék, ami a biztonság mellett kényelmet is ad egy rollerhez, vagy biciklihez hasonlítva. A parkolás sem gond, hiszen ott állhatunk meg vele, ahová bemegyünk, és fizetni sem kell a parkolásért. Egy elektromos motor megvásárlása is csak 20-25% költség egy elektromos autó vásárlásához képest.

Autó helyett elektromos motor

A fenti előnyöket egyre több ember ismeri fel, veszik is a motorjainkat szépen. A vásárlóink között a legtöbben autóból ülnek át elektromos motorra, amit a meglévő B-s jogosítvánnyal vezethetnek. Sokan közülük rákaptak az elektromos motorozás ízére, és egy-két év segédmotor kerékpárral való gyakorlás után megszerezték a nagymotor jogosítványt és átültek nagyobb, rendszámos modellekre.

Az elektromos motorba fektetett pénz gyorsan megtérül

Megfigyeltük továbbá, hogy akik bejönnek hozzánk és kipróbálják a teszt motorokat, nagy százalékban hamarosan vásárolnak is. A próbakörök végén pedig garantáltan mindenki vigyorogva érkezik vissza.

Elektromos motor tesztelési lehetőség vásárlás előtt

A Solar Butterfly az első, 100%-ban megújuló enerigával hajtott jármű, amely 90 országot bejárva érkezik Magyarországra.

Szeptember 10-én szombaton, az eMobilitás Napja rendezvényünk keretében érkezik hozzánk a Solar Butterfly elektromobilitást és megújuló energiákat népszerűsítő turnéja, ami egy nagyon izgalmas és fontos esemény lesz a fenntarthatóság és környezetvédelem szempontjából.

Aznap rengeteg lehetőség lesz az elektromobilitással, az elektromos motorokkal való ismerkedésre. Számos rendezvényünk mellett lesz lehetőség az elektormos motorok tesztelésére, és csakis ezen a napon 5% árengedménnyel vásárolhatnak náluk elektromos motorokat az érdeklődők.

Az első 50 regisztráló Elektrobiker pólót kap ajándékba, a következő 50-150 fő nyakba akasztható kulcstartót, az első 50, két év feletti gyermek, aki kipróbálja a gyerekek számára készült e-motorokat, napelemes építő ajándékkal térhet haza.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

További blogbejegyzéseink

Tromox Ukko elektromos motor
A Surron Ultra Bee akkumulátora
Elektromos robogók a városi közlekedésben
Jelentős jövedéki adó emelés vár ránk 2024-ben
2024. január 1-től a kutakon körülbelül bruttó 41 forintos emelésre kell számítani a Mol közleménye szerint.

Még több érdekelne?

Kövess minket hasonló izgalmas tartalmakért a social media felületeken!

Még több érdekelne?

Kövess minket hasonló izgalmas tartalmakért a social media felületeken!

2023.10.13-án pénteken 12 órától zárva vagyunk. Hétfőn várunk titeket szeretettel a megszokott nyitvatartás szerint!

Zárvatartást jelző felirat