A napokban érkeznek az új Talaria motorok az ElektroBikerhez!

A Talaria két új modellel bővítette termékpalettáját, így a tavaly megjelent Sting mellé megérkezett a teljesen új X3 Concept és a Sting R, az eddig is igen jól menő Sting izmosabb verziója.

A Talaria elektromos motorkerékpár-gyártóval a tavalyi évben kezdtünk el az együttműködést, ami annyira jól sikerült, hogy a 2023-as évtől már az ElektroBiker a kizárólagos forgalmazója a márka termékeinek itthon és Romániában egyaránt.

Erős kezdés a 2022-es évben

A tavaly piacra dobott Sting debütálása nagyon jól sikerült. a Talaria Sting az elektromos terepmotor szegmensben addig egyeduralkodónak számító Sur-Ron Light Bee közvetlen alternatívája lett. Mivel ugyanaz a gárda fejlesztette, mint a Sur-Ron Light Bee-t, így a két motor között rengeteg a hasonlóság, de  vannak fontos különbségek is. A Talariába beleépítették azokat a fejlesztéseket, amiket a Light Bee-használata közben hasznosnak és előre mutatónak láttak. Erről készítettünk egy videót, amit a cikk végén megtaláltok.

Még erősebb folytatás 2023-ban

Evés közben jön meg az étvágy -szokták mondani és ez történt a Talaria esetében is. A cég egy év alatt többet fejlesztett a Sting-en, mint a Sur-Ron a Light Bee terméken 5 év alatt. Mellesleg megalkotta az X3 Concept-re keresztelt kisebb méretű motorját, így a teljes kínálat most már 3 modellből áll.

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2023.04.22-én Piliscséven rendezünk egy nyílt napot, ahol többek között terepen is kipróbálható a Talaria mindhárom modellje! A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Bővebben a STING TL4000-ről (USA-ban Sting R)

 1. 30%-al erősebb lett a motor, ami így már 8 kW csúcsteljesítménnyel rendelkezik.
 2. 20%-al nagyobb akkumulátor kapacitás: a 38Ah helyett  45Ah.
 3. Fejlesztették a motort is. Az új  tervezésnek köszönhetően az IPM motor tartósabb és jobban ellenáll a hőterhelésnek.
 4. A primer áttétel  át lett dolgozva, hogy tudja kezelni a jelentősen megnövelt nyomatékot.
 5. Új, komolyabb első és hátsó rugóstag lett beépítve.
 6. Új fékrendszer: 220 mm-es féktárcsák, amihez hátul tartozik egy féktárcsa védő is.
 7. Hallgatva a visszajelzésekre a gyár beépített egy merevítést, ami meggátolja a lábtartók letörését a nagyobb bukások során is.
 8. A láncvédő a 2023-as modellen már műanyag helyett erős gumiból készült, így ellenállóbb lett és nem tud letörni.
 9. A lánc  erősebb  az elődénél, hogy elbírja a nagyobb terhelést.
 10. A kormány kicsit magasabbra van pozícionálva , így még komfortosabb, ha terepen a nyeregből kiállva motorozunk.
 11. A kismegszakító is erősebb (120A), hogy a nagyobb áramot át tudja engedni.

Végigolvasva a listát nem csoda, hogy nagy várakozás övezi a 2023-as modellt. A listában minden benne van, amit a vásárlók kértek a visszajelzéseikben.

Talaria Sting TL4000 - igazi élménymotor

Most még inkább megéri a vásárlás, hisz április 24-ig kedvezményesen vásárolhatóak meg a Talaria motorok! A részletekért látogass el a webshopunkba!

Bővebben az X3 Concept-ről

A fejlesztőmérnököknek a Sting továbbfejlesztése mellett volt idejük megalkotni az X3 Concept néven futó kisebb méretű elektromos motort. Ez a gép egy teljesen új, a Sting-étől különböző aluvázat kapott. Ez a gép is tökéletesen alkalmas terepre, de városi közlekedésre inkább használható, mint a Sting.

A motor főbb paraméterei:

 

HATÓTÁV

60-70 km (@45 km/h, a vezető súlyának függvényében)

FESZÜLTSÉG

60 V

AKKUMULÁTOR KAPACITÁS

40 Ah / 2.400 Wh

AKKUMULÁTOR TECHNOLÓGIA

Lítium-ion (LG 21700 Cell (5.000 mAh/cella))

TÖLTŐÁRAM

8 A

TÖLTÉSI IDŐ

3 óra (0-100%-ig)

MOTOR NÉVLEGES TELJESÍTMÉNYE

2,5 kW

CSÚCSTELJESÍTMÉNY

4,2 kW

A Light Bee ülésmagassága 830 mm, Light Bee S 760 mm, míg az X3-é 805 mm, tehát méretben valahol a gyerek és a normál Light Bee között helyezkedik el. Előnye a Light Bee S-hez képest, hogy duplavállas teleszkóp van benne, ezért terhelhetősége 100 kg, míg önsúlya csupán 58 kg. Ezen adottságok mellett az X3 Concept tökéletes választás mélynövésű felnőttek, tinédzserek és hölgyek számára egyaránt, vagy azoknak, akik valamilyen oknál fogva minél kisebb gépet szeretnének.

A hajtás névleges teljesítménye 2,5 kW, míg csúcsteljesítménye 4,2 kW, ami a kis méret mellett igen dinamikus haladást tesz lehetővé. Érdekesség, hogy amíg a Sting esetében a fejlesztők a primer hajtást fogaskerekekkel oldották meg, addig ennél a modellnél a Light Bee-hez hasonlóan bordásszíjas áttétel van.

Talaria X3 Concept - tökéletes választás akár városban akár terepre.

További technikai adatokat megtaláltok a webshopunkban.

Érdemes kilátogatni Piliscsévre

Próbáld ki elsőként a legújabb Talaria modelleket Piliscséven április 22-én. A rendezvényen részt vesz Jeli Attila terepmotoros oktató és Lövey Ádám vezetéstechnikai tréner. Mindketten évek óta hajtanak elektromos motorokat, így első kézből kaphatsz tippeket és tanulhatsz trükköket!

Találkozzunk a piliscsévi motocrosspályán!

További blogbejegyzéseink

Jelentős jövedéki adó emelés vár ránk 2024-ben
2024. január 1-től a kutakon körülbelül bruttó 41 forintos emelésre kell számítani a Mol közleménye szerint.
Karácsonyi nyereményjáték az elektrorider instagram oldalán
Az elektrorider idén karácsonyra különleges nyereményjátékkal kedveskedik: nyerj 2 főre szóló elektromos élménymotorozást Jeli Attilával!
A Talaria gyártó 2023 év elején dobta piacra második elektromos terepmotorját a Talaria X3 -at (vagy más néven a xXx-et) és nemcsak szerintünk, de a nagyérdemű szerint is nagyon eltalálták
A Sur-Ron és a Talaria ultrakönnyű motorkerékpárok, amik elsősorban offroad motorozásra, enduro motorozásra születtek. Ebből adódóan viszonylag kevés burkolat elemet tartalmaznak ami a vízvédelem elsődleges vonala lehetne.

Még több érdekelne?

Kövess minket hasonló izgalmas tartalmakért a social media felületeken!

Még több érdekelne?

Kövess minket hasonló izgalmas tartalmakért a social media felületeken!

2023.10.13-án pénteken 12 órától zárva vagyunk. Hétfőn várunk titeket szeretettel a megszokott nyitvatartás szerint!

Zárvatartást jelző felirat