Csendes, mégis vad – Az e-motor a szabadság új jelképe

A Szelíd motorosok 2022-es politikailag korrekt verziójában már garantáltan e-Harley-kon száguldoznának Dennis Hopperék és vegán hambit falatozva kelnének útra Amerika híres, hírhedt 66-os útján. Ha e-Harley-kal mi még nem is, vegán fogásokkal és e-motor csodákkal mindenképp tudunk szolgálni a Elektrobiker szeptember 10-én megrendezésre kerülő eMobilitás Napja rendezvényén, ahol e-motor tesztelési-, gyerekmotoroztatási lehetőségek és Handrás e-mobilitás előadásán túl, a Solar Butterfly névre keresztelt, 100%-ban megújuló energiával működő lakókocsija is tiszteletét teszi 200.000 kilométeresre tervezett útjának egyik állomásaként.

Ma már alap, hogy elektromos robogó járja a városokat
Csendes, környezetbarát, elegáns

E-motor, az okos döntés

Volt idő, amikor mindenki Vespára pattanva szerette volna átélni a bohém, városi szabadság nyújtotta életérzést. Nos, utóbbiról most sem kell lemondani. De tehetjük mindezt, környezettudatos, fenntartható módon, és pénztárca kímélően módon egyidőben az e-motoroknak köszönhetően.

Az elmúlt évek tendenciája, az öko-kultúra terjedése, a fenntarthatóság mind-mind hozzájárult az e-mobilitás terjedéséhez, legyen az akár e-autó, e-motor vagy közösségi közlekedés. Az elmúlt időszak gazdasági változásai pedig még jobban ráerősítettek arra, hogy ideje szemléletet-és gondolkodásmódot formálva új lehetőségek felé fordulni. Nemcsak az élhetőbb világ reményében, de gazdasági, társadalmi és az egyéni szociális szempontok érdekében is. 

Az e-mobilitásban a jövő

A durván elrugaszkodott benzinárak, a benzin és gázolaj elérhetőségének bizonytalansága arra készteti az embert, hogy a problémák etetése helyett, megoldásokban, új távlatokban gondolkodjon. Ennek egyik első lépéseként tökéletes megoldás nyújthat az e-mobilitás terjedése. A belső égésű motorok kora egyébként is leáldozóban: a tervek szerint, az  EU-ban 2035-től már csak elektromos hajtású új autókat lehet eladni. Addig bőven van még idő az átállásra, de aki lépést szeretne tartani a fejlődéssel és a fenntarthatósággal, annak ideje már most megtenni az első lépéseket.

Bár a hibrid és elektromos autók piacának még bőven van hova fejlődnie, az e-motorok esetében egyre inkább érdemes ebben a környezetbarát és költségkímélő megoldásban gondolkodnia mindazoknak, akik a fejlődés mellett teszik le a voksukat. A jó hír számukra, hogy a kezdeti fejlesztések után, már a vezetési élményről, a motorozás adta életérzésről sem kell lemondani

Terep e-motorok, a szabadság új jelképei

Az e-motorok piaca ugyanis egyre fejlődik és ma már nemcsak azok élhetik át a két keréken száguldás e-élményét, akik praktikussági szempontok alapján a robogós városi közlekedés mellett döntenek. Azok is megtalálják a kedvükre való választást, akik az “e-xtra” adrenalin löket miatt ülnek két kerékre. Ezt az élményt kínálja a földutakra is alkalmas TRACKER és a profi felhasználásra kialakított kiszállító CARGO vagy épp a városi cikázásra tervezett Urban sorozat.

Sur-Ron Storm Bee elektromos terepmotor
A terep szerelmeseinek sem kell választani a fenntarthatóság és a szenvedély között

Elektromos meghajtása ellenére sem kell lemondani az erőről: a közel 80 éves spanyol RIEJU gyártotta trendi dizájnnal megspékelt robosztus váz és futómű került ezek alá a csodák alá, a piacvezető BOSCH kefenélküli DC hajtásrendszerét (4kW a segédmotor, 10,5kW a nagymotor) használva.

De a környezettudatos terepmotor szerelmesek is fellélegezhetnek, hisz a Sun-Ron éppen nekik tervezte a Light Bee csodát. Nevével ellentétben kicsit sem lájtos, már amit a kinézetét illeti. Kezelhetősége viszont annál inkább, hisz egy mountain bike könnyedségével vetekszik a mindössze 54 kg-os tömegének és a kerekek között tökéletesen elfelezett teherelosztásnak köszönhetően, amihez óriási pluszt ad a csúcs futómű és a meglepően erős, nyomatékos motor.

E-motor közúton – próbáld ki!

Ezek mellett pedig az elektromos robogók is felsorakoznak majd a szeptember 10-i rendezvényen, ahol a bemutatók és kiállítások mellett, közúti tesztvezetésre is lesz lehetősége mindazoknak, akik szeretnék kipróbálni, mit tudnak az e-motor csodák. Ha pedig még vásárolni is szeretnél, akkor még a benzinársapka várható feloldása előtt, kedvezményesen juthatsz hozzá a kiszemelt kétkerekűhöz.

Szeptember 10-én tehát sok szeretettel és gázfröccs helyett e-fröccsel várunk az Elektrobiker eMobilitás Napján, hogy közösen éld át velünk és magával Louis Palmerrel, a napelemes pillangó feltalálójával a pillanatot, amikor a Solar Butterfly kinyitja szárnyait Budapesten. E-motoros bemutatóink és közúti e-motor tesztvezetési lehetőség mellett pedig, gyerek e-motoroztatással, Handrás előadásával és interaktív kiállításokkal segítünk jobban elmélyedni az e-mobilitás és fenntarthatóság világában.

Az első 50 regisztráló Elektrobiker pólót kap ajándékba, a következő 50-150 fő nyakba akaszthatós kulcstartót, az első 50, két év feletti gyermek, aki kipróbálja a gyerekek számára készült e-motorokat, napelemes építő ajándékkal térhet haza.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

További blogbejegyzéseink

Silence S01 nagyteljesítményű elektromos robogó
Talaria TL3000 Sting elektromos terepmotor
Silence városi elektromos motor az elektroridertől
Elektromos motorok - elektrorider
Talaria TL4000 elektromos terepmotor
Tromox Ukko elektromos motor
Elektrorider fekete pöttyök

Még több érdekelne?

Kövess minket hasonló izgalmas tartalmakért a social media felületeken!

Elektrorider fekete pöttyök

Még több érdekelne?

Kövess minket hasonló izgalmas tartalmakért a social media felületeken!

2023.10.13-án pénteken 12 órától zárva vagyunk. Hétfőn várunk titeket szeretettel a megszokott nyitvatartás szerint!

Zárvatartást jelző felirat