Csendes, mégis vad – Az e-motor a szabadság új jelképe

A Szelíd motorosok 2022-es politikailag korrekt verziójában már garantáltan e-Harley-kon száguldoznának Dennis Hopperék és vegán hambit falatozva kelnének útra Amerika híres, hírhedt 66-os útján. Ha e-Harley-kal mi még nem is, vegán fogásokkal és e-motor csodákkal mindenképp tudunk szolgálni a Elektrobiker szeptember 10-én megrendezésre kerülő eMobilitás Napja rendezvényén, ahol e-motor tesztelési-, gyerekmotoroztatási lehetőségek és Handrás e-mobilitás előadásán túl, a Solar Butterfly névre keresztelt, 100%-ban megújuló energiával működő lakókocsija is tiszteletét teszi 200.000 kilométeresre tervezett útjának egyik állomásaként.

Csendes, környezetbarát, elegáns

E-motor, az okos döntés

Volt idő, amikor mindenki Vespára pattanva szerette volna átélni a bohém, városi szabadság nyújtotta életérzést. Nos, utóbbiról most sem kell lemondani. De tehetjük mindezt, környezettudatos, fenntartható módon, és pénztárca kímélően módon egyidőben az e-motoroknak köszönhetően.

Az elmúlt évek tendenciája, az öko-kultúra terjedése, a fenntarthatóság mind-mind hozzájárult az e-mobilitás terjedéséhez, legyen az akár e-autó, e-motor vagy közösségi közlekedés. Az elmúlt időszak gazdasági változásai pedig még jobban ráerősítettek arra, hogy ideje szemléletet-és gondolkodásmódot formálva új lehetőségek felé fordulni. Nemcsak az élhetőbb világ reményében, de gazdasági, társadalmi és az egyéni szociális szempontok érdekében is. 

Az e-mobilitásban a jövő

A durván elrugaszkodott benzinárak, a benzin és gázolaj elérhetőségének bizonytalansága arra készteti az embert, hogy a problémák etetése helyett, megoldásokban, új távlatokban gondolkodjon. Ennek egyik első lépéseként tökéletes megoldás nyújthat az e-mobilitás terjedése. A belső égésű motorok kora egyébként is leáldozóban: a tervek szerint, az  EU-ban 2035-től már csak elektromos hajtású új autókat lehet eladni. Addig bőven van még idő az átállásra, de aki lépést szeretne tartani a fejlődéssel és a fenntarthatósággal, annak ideje már most megtenni az első lépéseket.

Bár a hibrid és elektromos autók piacának még bőven van hova fejlődnie, az e-motorok esetében egyre inkább érdemes ebben a környezetbarát és költségkímélő megoldásban gondolkodnia mindazoknak, akik a fejlődés mellett teszik le a voksukat. A jó hír számukra, hogy a kezdeti fejlesztések után, már a vezetési élményről, a motorozás adta életérzésről sem kell lemondani

Terep e-motorok, a szabadság új jelképei

Az e-motorok piaca ugyanis egyre fejlődik és ma már nemcsak azok élhetik át a két keréken száguldás e-élményét, akik praktikussági szempontok alapján a robogós városi közlekedés mellett döntenek. Azok is megtalálják a kedvükre való választást, akik az “e-xtra” adrenalin löket miatt ülnek két kerékre. Ezt az élményt kínálja a földutakra is alkalmas TRACKER és a profi felhasználásra kialakított kiszállító CARGO vagy épp a városi cikázásra tervezett Urban sorozat.

A terep szerelmeseinek sem kell választani a fenntarthatóság és a szenvedély között

Elektromos meghajtása ellenére sem kell lemondani az erőről: a közel 80 éves spanyol RIEJU gyártotta trendi dizájnnal megspékelt robosztus váz és futómű került ezek alá a csodák alá, a piacvezető BOSCH kefenélküli DC hajtásrendszerét (4kW a segédmotor, 10,5kW a nagymotor) használva.

De a környezettudatos terepmotor szerelmesek is fellélegezhetnek, hisz a Sun-Ron éppen nekik tervezte a Light Bee csodát. Nevével ellentétben kicsit sem lájtos, már amit a kinézetét illeti. Kezelhetősége viszont annál inkább, hisz egy mountain bike könnyedségével vetekszik a mindössze 54 kg-os tömegének és a kerekek között tökéletesen elfelezett teherelosztásnak köszönhetően, amihez óriási pluszt ad a csúcs futómű és a meglepően erős, nyomatékos motor.

E-motor közúton – próbáld ki!

Ezek mellett pedig az elektromos robogók is felsorakoznak majd a szeptember 10-i rendezvényen, ahol a bemutatók és kiállítások mellett, közúti tesztvezetésre is lesz lehetősége mindazoknak, akik szeretnék kipróbálni, mit tudnak az e-motor csodák. Ha pedig még vásárolni is szeretnél, akkor még a benzinársapka várható feloldása előtt, kedvezményesen juthatsz hozzá a kiszemelt kétkerekűhöz.

Szeptember 10-én tehát sok szeretettel és gázfröccs helyett e-fröccsel várunk az Elektrobiker eMobilitás Napján, hogy közösen éld át velünk és magával Louis Palmerrel, a napelemes pillangó feltalálójával a pillanatot, amikor a Solar Butterfly kinyitja szárnyait Budapesten. E-motoros bemutatóink és közúti e-motor tesztvezetési lehetőség mellett pedig, gyerek e-motoroztatással, Handrás előadásával és interaktív kiállításokkal segítünk jobban elmélyedni az e-mobilitás és fenntarthatóság világában.

Az első 50 regisztráló Elektrobiker pólót kap ajándékba, a következő 50-150 fő nyakba akaszthatós kulcstartót, az első 50, két év feletti gyermek, aki kipróbálja a gyerekek számára készült e-motorokat, napelemes építő ajándékkal térhet haza.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

További blogbejegyzéseink

Jelentős jövedéki adó emelés vár ránk 2024-ben
2024. január 1-től a kutakon körülbelül bruttó 41 forintos emelésre kell számítani a Mol közleménye szerint.
Karácsonyi nyereményjáték az elektrorider instagram oldalán
Az elektrorider idén karácsonyra különleges nyereményjátékkal kedveskedik: nyerj 2 főre szóló elektromos élménymotorozást Jeli Attilával!
Cipősdoboz gyűjtőpont az elektrorider
Készíts össze egy karácsonyi cipősdobozt, és hozd be hozzánk az elektrorider székhelyére. Minden kedves érkezőt egyedi csoki csomaggal várunk.
Elektrorider, az elektromos motorok szakértője
Elektrorider lett az ElektroBikerből. Megújult Magyarország legnagyobb minőségi elektromos motorokkal és kerékpárokkal foglalkozó vállalkozása.
A Sur-Ron és a Talaria ultrakönnyű motorkerékpárok, amik elsősorban offroad motorozásra, enduro motorozásra születtek. Ebből adódóan viszonylag kevés burkolat elemet tartalmaznak ami a vízvédelem elsődleges vonala lehetne.

Még több érdekelne?

Kövess minket hasonló izgalmas tartalmakért a social media felületeken!

Még több érdekelne?

Kövess minket hasonló izgalmas tartalmakért a social media felületeken!

2023.10.13-án pénteken 12 órától zárva vagyunk. Hétfőn várunk titeket szeretettel a megszokott nyitvatartás szerint!

Zárvatartást jelző felirat