Sur-Ron LightBee Olasz tunning

A Sur-Ron kiváló geometriája és különleges váz kialakítása megihlette az Olasz GB E-Moto csapatát. Az olasz céget Bergamoban Giorgio Beretta és Giuliano Campagnola alapította 2018-ban. Giorgio nagy tapasztalattal rendelkezik a sportruházat és sporteszközök forgalmazásában és gyártásában, míg Giuliano pedig tapasztalatát a 2 és 4 kerekű járművek villamosítása terén szerezte az az Eco-Rent-nél.
Az első kapcsolatfelvétel a Sur Ron-nal a 2016 év végéig nyúlik vissza, amikor az Eco-Rent megkezdte a Sur Ron Light Bee tesztelését Edoardo Paganoni off-road pilóta támogatásával. Számos más professzionális pilótával együtt, akik a KTM csapatából. A tesztet követő pozitív visszajelzések után elindult az EU licenc elkészítése a motorokhoz, majd azok forgalmazása. Majd közvetlenül ezután úgy döntöttek, hogy különleges alkatrészeket dolgoznak ki a Light Bee személyre szabására.

A projekten kívül egy privát projektbe is belefogtak ahol egy speciális robogó (egy oxigén-hajtású scouter alapján), amely 150 kg-nál nagyobb súlyú élelmiszerek és 85 kg-os vezető szállítására szolgál (már létezik valódi ennek a járműnek a működő prototípusa, amelyet az ex Guzzi-Piaggio váztervezője Giuseppe Ghezzi együttműködésével valósítottak meg.)

Sur Ron Italia Competizione koncepció

A Light Bee Italia Competizione koncepció motor egy a GB E-Moto által megvalósított motorkerékpár, amely a Light Bee teljesítményét egy 125 cm3-es motor szintjére hozza. E cél érdekében a GB E-Moto úgy döntött, hogy egy nagyobb, cnczet lengőkart kap a motor, melyet Olaszországban gyártottak le, nagyobb méretű, 18 hüvelykes hátsó kerékkel, amelyet a keret és a lábtartó közé rögzítettek.

https://www.elektrobiker.hu/wp-content/uploads/2019/04/sur_ron_italia_article_4.jpg


https://www.elektrobiker.hu/wp-content/uploads/2019/04/sur_ron_italia_article_4.jpg

GB E-Moto: „Az első kereket is egy 21 hüvelykes kerékre cseréltük ki, de a tesztek során az eredeti 19 hüvelykes is kiválóan működött! A következő lépésben két dugattyús féket használtunk. Valamint egy másik villát is behelyeztünk egy másik kormányrúd telepítéséhez. ”

Az egyéb módosítások magukban foglalják az ülésváz és az ülés meghosszabbítását, amely lehetővé teszi a Sur-Ron Light Bee kényelmes vezetését magasabb pilótáknak is, valamint karbon szálas sárvédőt kapott a Sur-Ron motor.

A hajtásláncról: a kerékpár egy hatalmas vezérlőhöz illeszkedik, amely képes a motort több mint 10 Kw-al tolni, és teszteltük a gyári szoftvert valamint a BMS módosítást. Kipróbáltuk, hogy egy új vezérlő milyen módon befolyásolja a motorkerékpárt, és egy másik, egy 72 V-os rekombinált akkumulátorral és különböző cellákkal (LG-t teszteltük). Végül a Sur-Ron kerékpárt az eredeti akkumulátorával teszteltük.

Ennek a kísérleti motorkerékpárnak az a célja, hogy egy olyan működő tesztgépet hozzon létre a Light Bee speciális részeinek kifejlesztésére, amelyeket majd a végfelhasználóknak szán a GB alkatrészek csapata.

További blogbejegyzéseink

Cipősdoboz gyűjtőpont az elektrorider
Készíts össze egy karácsonyi cipősdobozt, és hozd be hozzánk az elektrorider székhelyére. Minden kedves érkezőt egyedi csoki csomaggal várunk.
A Talaria gyártó 2023 év elején dobta piacra második elektromos terepmotorját a Talaria X3 -at (vagy más néven a xXx-et) és nemcsak szerintünk, de a nagyérdemű szerint is nagyon eltalálták
Elektrorider, az elektromos motorok szakértője
Elektrorider lett az ElektroBikerből. Megújult Magyarország legnagyobb minőségi elektromos motorokkal és kerékpárokkal foglalkozó vállalkozása.
A Sur-Ron és a Talaria ultrakönnyű motorkerékpárok, amik elsősorban offroad motorozásra, enduro motorozásra születtek. Ebből adódóan viszonylag kevés burkolat elemet tartalmaznak ami a vízvédelem elsődleges vonala lehetne.
Beruházni egy új járműbe mindig alapos és megfontolt döntés. Beruházni egy új elektromos járműbe azonban még ennél is több. Aki egyszer leteszi a voksát az elektromos közlekedés mellett, annak akarva-akaratlanul

Még több érdekelne?

Kövess minket hasonló izgalmas tartalmakért a social media felületeken!

Még több érdekelne?

Kövess minket hasonló izgalmas tartalmakért a social media felületeken!

2023.10.13-án pénteken 12 órától zárva vagyunk. Hétfőn várunk titeket szeretettel a megszokott nyitvatartás szerint!

Zárvatartást jelző felirat